رفع ابهام از حکم دیوان عدالت اداری در مرحله اجراء

ساخت وبلاگ

به موجب ماده ۱۱۷ قانون دیوان چنانچه دادرس اجرای احکام دیوان رای شعبه دیوان را مبهم بداند به نحوی که اجرای آن امکان نداشته باشد با ذکر مورد ابهام از شعبه صادر کننده رأی تقاضای رفع ابهام می نماید نظر شعب در خصوص رفع ابهام برای دادرس اجرای احکام دیوان لازم الاتباع است.
در صورتی که مفاد حکم اجمال یا ابهام داشته باشد و به هنگام اجرای حکم تولید اشکال نماید یا اساسا یا ابهام در اجرای حکم اختلاف حاصل شود به نحوی که بدون رفع ابهام تعقیب عملیات اجرایی ممکن نباشد در این صورت دادرس مجری حکم با ذکر مورد ابهام و اجمال پرونده اجرایی را به شعبه صادر کننده حکم ارسال تا در آنجا رفع ابهام و اجمال گردد و شعبه جهت رفع ابهام در وقت فوق العاده تشکیل جلسه داده و نسبت به رفع آن اقدام و دستورات لازم را به دادرس اجرای احکام می‌دهد و چنانچه رفع ابهام و اجمال از حکم یا محکوم به نیاز به رسیدگی یا تحقیق یا جلب نظر کارشناس یا حضور طرفین پرونده باشد در این خصوص نیز شعبه اقدام لازم را معمول و متعاقب آن به اجرای احکام اعلام می دارد منظور او چه بوده و این نظر برای دادرس اجرای احکام دیوان الزامی است.
از نکات درخور تامل راجع به این ماده می توان موارد ذیل را ذکر نمود.
۱_ اگر رای شعبه بدوی توسط شعبه تجدیدنظر نقض و با رسیدگی ماهوی از ناحیه شعبه تجدید نظر صادر شده باشد رفع ابهام با شعبه تجدید نظر است.
۲_ اگر رای شعبه بدوی توسط شعبه تجدید نظر مورد تایید و ابرام قرار گرفته باشد رفع ابهام با شعبه صادر کننده رای یعنی شعبه بدوی می باشد.
۳_ دادرس مجری حکم حق رفع ابهام از رای را با استعلام از مراجع ذی ربط ندارد ملزم است در صورت بروز اختلاف مربوط به اجرای احکام که از اجمال یا ابهام حکم  یا محکوم به حادث می شود پرونده اجرایی را به شعبه صادرکننده رای ارسال نماید.برگرفته از نحوه نظارت دیوان عدالت اداری نسبت به آراء و تصمیمات مراجع اختصاصی اداری ایران محمدرضا دلاوری

این مطلب را از دست ندهید : تشریفات اجرای رای دیوان عدالت اداری

مهلت تعیین شده در پروانه ساخت برای ساخت بنا...
ما را در سایت مهلت تعیین شده در پروانه ساخت برای ساخت بنا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : edalatedari بازدید : 149 تاريخ : چهارشنبه 11 ارديبهشت 1398 ساعت: 21:26